ליטיגציה מסחרית: מתי באמת שווה להיכנס להליך משפטי?

תוכן עניינים

בעולם התחרותי של ימינו סכסוכים מסחריים הם לא באמת משהו שאפשר למנוע אותו ולכן חשוב לדעת שיש לכם על מי לסמוך. ליטיגציה מסחרית היא בעצם הזירה המשפטית שבה מתבררות המחלוקות העסקיות השונות החל מהפרות הסכמים ועד למאבקים מורכבים בין שותפים, דרך תביעות הנוגעות לקניין רוחני כמו פטנטים, זכויות יוצרים וסודות מסחריים ועד לסוגיות עקרוניות של ניהול וממשל תאגידי. עבור כל עסק, גדול כקטן, חשוב להגן על נכסיו, לאכיפת התחייבויות חוזיות ולשמירה על יציבות כלכלית חזקה. לעיתים צד כזה או אחר יפגע בזכויות של העסק או שהעסק היה מושא לתביעה מטעם צד שלישי. מתי כדאי להיכנס אל הליך משפטי, למה חשוב שלא תעשו זאת לבדכם ובכלל מהיכן מתחילים? מיד תגלו את כל מה שאתם צריכים לדעת.

ליטיגציה מסחרית – מהי ולמה חשוב להכיר אותה?

ליטיגציה מסחרית היא למעשה מונח המתאר את פרקטיקת ייצוג בסכסוכים משפטיים בין צדדים. תחום זה עוסק במגוון רחב של מחלוקות שיכולות להתרחש בין חברות, שותפויות, אנשי עסקים ולעיתים אפילו בני משפחה. הליכים אלו מתנהלים ככלל בבית המשפט אך ישנם גם הליכים אלטנרנטיביים לישוב סכסוכים ביניהם מוסד הבוררות שמהווה "בית משפט פרטי" בין צדדים שהסכימו לכך. על כל פנים, ההליך המשפטי (בין אם בבית משפט או בבוררות) כולל שלבים רבים החל מהגשת תביעה או כתב הגנה, דרך הליכי גילוי מסמכים וחקירות נגדיות ועד לדיונים, סיכומים והכרעה בפסק דין.

הנושאים שיסווגו תחת ליטיגציה מסחרית הם בדרך כלל הפרות חוזים, סכסוכים בין בעלי מניות או שותפים, תביעות בקניין רוחני כמו הפרת סימני מסחר או פטנט, תביעות הנוגעים לדיני תחרות, ניירות ערך ועוד. כל סוג של סכסוך דורש הבנה מעמיקה של הדין הרלוונטי ושל העובדות הספציפיות של המקרה.

מהם השלבים בתהליך התביעה?

ההליך המשפטי מתחיל בהגשת כתב תביעה על ידי הצד התובע לאחריו מוגש כתב הגנה על ידי הנתבע. בשלב הבא מתקיימים הליכים מקדמיים בדמות גילוי מסמכים ושאלונים שמטרתם החלפת הראיות שהצדדים ישתמשו בהם במשפט. לאחר מכן מתקיים קדם משפט שהוא שלב שבעיקרו טכני ונועד לדון בבקשות ביניים של הצדדים ולהתוות את המשך ניהול ההליך. לעיתים במסגרת קדם המשפט נעשים ניסיונות להגיע להסכמות או לצמצם את המחלוקות. בשלב הבא הצדדים מגישים את הראיות שלהם ואת העדויות של כל צד ובעת הזו בשלה העת לערוך דיון הוכחות לחקירה נגדית של עדי הצדדים. לאחר שלב ההוכחות הצדדים מסכמים את טענותיהם ולאחר שלב הסיכומים תם הדיון והתיק מוכן למתן פסק דין.

ניהול תיק מתחילת ועד סופו אורך, ככלל, כ-3 שנים בממוצע.

מה תפקידו של עורך הדין העוסק בליטיגציה מסחרית?

עורך הדין המתמחה בליטיגציה מסחרית מעניק ייעוץ אסטרטגי, מסייע בהכנת מסמכים משפטיים, מכין את הטיעונים והראיות ומציג אותם בצורה הכי משכנעת וקוהרנטית לטובת הלקוח שלו. המומחיות והניסיון של עורך הדין בתחום זה הם קריטיים להצלחת התיק כי למעשה נדרשת הבנה מעמיקה גם של סדרי הדין (הפרוצדורה) האזרחית אך לא פחות חשוב, הכרת הדין והפסיקה בדינים מהותיים כגון דיני החוזים, דיני החברות, קניין, עוולות מסחריות ועוד.

משרד סקלר לוי עריכת דין, בראשות ליאור לוי ודניאל סקלר, חרט על דגלו שותפות אמיתית עם לקוחותיו. אנו פועלים כזרוע משפטית נאמנה תוך בניית קשרים ארוכי טווח המבוססים על הבנה מעמיקה של צרכי הלקוח ופעילותו העסקית. המשרד מציע מגוון שירותים משפטיים בענפים שונים תוך שילוב ידע משפטי ועסקי להענקת מענה איכותי וזמין. תחומי ההתמחות שלנו כוללים בין היתר קניין רוחני, היי טק, חדלות פרעון, ליטיגציה בתחום המסחר, אינטרנט, הגנת הפרטיות ומקרקעין ואנו מעניקים ליווי ללקוחות שלנו כבר מהשלבים הראשוניים בהם הם זקוקים אפילו אך ורק לייעוץ או מתלבטים. צרו עמנו קשר עוד היום ונשמח לעמוד לשרותכם ולהעניק לכם את השירות הטוב ביותר.

 

אין באמור לעיל משום ייעוץ משפטי ואין להסתמך עליו כיעוץ משפטי

צריכים ייעוץ או ייצוג משפטי?
צוות המשרד ישמח לעמוד לשירותכם!